ce que je veux

Goddelijk

 • Uitzonderlijk mooie natuur en landschappen
  Dankzij het feit dat Durbuy op drie geologische streken ligt, kan het een verrassende diversiteit aan landschappen bieden. Water, weer en tijd hebben deze grandiose panorama’s voor u gebeeldhouwd. Sommige, zoals in Roche-à-Frêne of de Falize-rots in de Oude Stad Durbuy, hebben een mysterieus tintje.

  JPEG - 6 MB

  - De Condroz : ligt in het noord-westen en biedt rijke landbouwgrond, « tiges » (heuvelruggen) en « chavées » (valleibodems). Men vindt er indrukwekkende vierkante boerderijen en meer overvloedige landbouwculturen, bijvoorbeeld in de dorpen Tohogne, Septon en Borlon.

  JPEG - 2.5 MB


  - De Famenne : bestaat uit vochtige en zware kleigronden die minder goed zijn voor de landbouw, en toont een armer uitzicht : bossen met in hun groei geremde bomen, magere oogsten, vochtige weiden. Hier vinden we bijvoorbeeld de dorpen Barvaux en Grandhan. Maar deze « arme » gronden bieden toevlucht aan een heel interessante biologische variëteit van fauna en flora. Natuurreservaten ("Domaine d’Hottemme", "Mont des Pins", "Petite Enneille") zorgen voor de bescherming en de openstelling voor het publiek van deze dierlijke, plantaardige en minerale rijkdom..

  - De Ardenne : met zijn uitgestrekte wouden met bosbessen en meiklokjes, en met zijn harde grond, die, bij gebrek aan grote culturen, enkel de teelt van runderen of schaapachtigen toelaat. Hier vindt u de dorpen gelegen tussen Villers-Ste-Gertrude en Wéris.

  JPEG - 454.2 kB

  Vermelden we ook nog de smalle kalksteenrichel die op sommige plaatsen als het ware een opstap is naar de hogergelegen Ardennen, waar een puddingsteenrichel op de top te vinden is.

  Durbuy, c'est aussi

Rechercher
Tourisme
Les infos touristiques
Plus d’infos...